detail with window retouched.jpg

PROJECTS

Christopher Russell frequently works on commissions and collaborations.

He has collaborated with designers to produce tile installations and custom light fixtures for private homes, and he has been commissioned to create pieces for public spaces including bronze gates for a historic New York City subway station entrance and a ceramic wall for NYU Langone Hospital.

His latest project, The Abacus Screen, is a custom room divider system, available on commission.

The Abacus Screen

The Abacus Screen is a ceramic and steel sculptural element designed to divide interior spaces. The screens are made of a vocabulary of glazed ceramic shapes threaded onto vertical rods. Screens are created in collaboration with clients to complement the design of each space. The flexible form allows for custom height, width and spacing. Color palettes can be developed from a range of glaze colors and textures. 

Other Commissions &  Projects

Bees at Sunset Park: Sculpture Commission for New York City's MTA